followers

Monday, July 14, 2014

CARA MENINGKATKAN SEO BLOG SEHINGGA 3000 PENGUNJUNG SEHARI!!!

Salam semua,, hari ahad ni ape yang korang buat kat rumah..? atau ada yang bekeja? Apapun korang mesti esited nak tau pasal entry yang saya nak bagi kali ni kan,, etry ni adalah tentang nak tingkatkan pengunjung blog..yelah..sangat penting pada mereka yang mencari makan menggunakan blog kan...so jom kita lihat tips menarik untuk dikongsi besama

-Daftarkan blog anda di search engine Google,Yahoo dan Bing atau boleh ke Cara Daftar blog di search engine.

-Buat Facebook Fanpage untuk blog dan ajak seberapa ramai LIKE.Jadikan blog lebih mesra search engine dengan menggunakan plugin SEO yang sesuai.

-Anjurkan contest yang berterusan untuk pelawat setia.Ramai Blogger sangat suka membaca balasan dari komen yang mereka tinggalkan.

-Ambil kesempatan dengan memasang  pluginComment Notifier untuk memaklumkan secara automatik setiap kali ada balasan komen baru di blog anda.

-Jika anda terjumpa entri yang menarik di blog Rakan Blogger yang lain, buat entri khas tentang kisah menarik tersebut dan letakan backlink kepada blog tersebut. Rakan Blogger lain pasti akan buat perkara yang sama kepada anda.

-Daftar dengan ComLuv.com dan pasang plugin commentLuv. Rakan Blogger pasti lebih suka meninggalkan komen di blog anda bersama dengan link entri terakhir blog mereka.

-Buat entri yang sering dicari oleh ramai orang seperti cara semak saman trafik, jadual cuti umum setahun, senarai orang paling kaya, jadual peperiksaan dan sebagainya.

-Ping entri baru dengan menggunakan khidmat Ping percuma seperi Pingler dan Pingoat.

-Sesekali buat entri yang kontroversi tetapi pastikan tidak melanggar undang-undang negara dan hukum agama.Jemput Rakan Blogger yang mempunyai ramai pengikut menjadi penulis jemputan di blog anda.

-Gunakan nama domain blog anda sebagai username di laman sosial seperti Facebook, Twitter, Google  dan Forum.Post entri sekurang-kurangnya sekali sehari dan pastikan setiap entri berkualiti bukan sekadar hanya menulis sahaja.

-Cipta tagline khas di akhir email yang boleh mengajak rakan-rakan melawat blog anda.Cipta tagline khas di message smartphone anda tak kira samada iPhone, Balckberry atau Samsung yang boleh menarik minat rakan-rakan melawat blog anda. Jangan tinggalkan message begini “Sent by DiGi from my BlackBerry Smartphone” kerana ianya tidak mendatangkan apa-apa faedah kepada anda.

Semoga anda semua mendapat manfaat dari entry kali ni,, kalau sudi sila comen ye,,

Kredit tu denaihati.. tq :)

No comments:

klik disini

ORDER FORM

Nama
Email Address
Contact No/Hp No
Delivery Address
Order/Quantity
Method of Payment Maybank
CIMB
Delivery Method
Any Inquiries

Click here to create your own form.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...