followers

Tuesday, May 20, 2014

Biskut tat landak

BISKUT TAT  antara biskut yang mesti ada kan dihari raya,, pe kata kali ni kita buat sendiri..mana tau dapat mengeratkan lagi silaturrahim sesama keluarga,,

Resepi Biskut Tart Nenas Landak

Bahan bahan

300 gm Tepung Gandum
4 sudu besar Tepung Jagung
3 sudu besar gula ising
200 gm Butter
2 kuning telor
                                                                             
Cara cara

1.Ayak tepung gandum, tepung jagung dan gula ising ke dalam bekas.
2.Kemudian masukkan butter yang telah dipotong dadu.
3.Kalau guna unsalted butter, masukkan secubit garam.
4.Ramas tepung dengan butter guna hujung jari hingga berderai (rub-in method).
5.Kemudian masukkan telor dan satukan menjadi doh.
6.Masukan sedikit inti, bentuk seperti bentuk nenas , gunting pada permukaan nya seperti sisik ikan
7Atur di atas dulang pembakar yang di sapu sedikit dengan butter
8.Bakar 180c selama 15-20 minit atau sehingga cantik masaknya

# butter tu dlm suhu biasa saja

No comments:

klik disini

ORDER FORM

Nama
Email Address
Contact No/Hp No
Delivery Address
Order/Quantity
Method of Payment Maybank
CIMB
Delivery Method
Any Inquiries

Click here to create your own form.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...